Η εργασία αυτή επιχειρεί μια έρευνα πάνω στο «εγώ» και τον «εαυτό», στην «ταυτότητα» και στους «ρόλους» που υποδύεται το άτομο στην κοινωνία σήμερα. Η σύνδεση και η αλληλεπίδραση μας με τους «άλλους», η διαμόρφωση προσωπικότητας αλλά και η υπόδηση ρόλων είναι κάτι που με απασχόλησε από πολύ νωρίς.

Από τα μέσα του 19ου αιώνα και μετά, τα όρια του εαυτού απλώνονται και οι ρόλοι πολλαπλασιάζονται. Κάθε ρόλος βιώνει μια διαφορετική πραγματικότητα, με αποτέλεσμα τη σύγχυση υποκειμενικού – αντικειμενικού. Ο φρενήρης ρυθμός της κοινωνίας του ύστερου καπιταλισμού, της κατανάλωσης και της ψηφιακής τεχνολογίας, διαμορφώνει ένα πολυπρισματικό μόρφωμα το οποίο ολοένα αντικαθίσταται από την προσομοίωση του.

Οι «ταυτότητες» αναπαριστούν ρόλους ενσαρκωμένους από διάφορους τύπους ανθρώπων. Η σκηνοθεσία των εικόνων πηγάζει από την ερμηνεία που έχω δώσει για το πώς είναι, για παράδειγμα, ένας άνθρωπος που διαβάζει εφημερίδα ή που γιορτάζει τα γενέθλια του. Το αποτέλεσμα είναι μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην ορατή πραγματικότητα αλλά αποτελεί αποτύπωμα των δικών μου στερεοτύπων. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι ρόλοι στην ουσία είμαι εγώ, η «άλλη».